Eddie analyserar: Låga pocketpar!

Som jag tidigare skrivit så kan de låga pocketpar vara svåra att hantera. När det handlar om turnering så finns det däremot två tillfällen där de bör spelas, i början och i slutet.

Början av en turnering
Låga blinds, många spelare.

I början av en turnering är blindsen antagligen väldigt låga förhållande till hur mycket marker var och en har. Då blir det, om ingen höjer, billigt att se flopen. Av den anledningen kan det vara bra att syna med låga pocketpar. Även om chansen är liten så kan du träffa en triss och då också få ut mycket marker av dina motståndare. Trissen kan vara svårslagen och när du sitter på pocket är den även mycket gömd. Så för syn tidigt i turneringen gäller alltså låga blinds och många spelare!

Slutet av en turnering
Höga blinds, lite marker.

I slutet av en turnering, beroende på hur bra det har gått, kan du komma till ett läge då blindsen blivit väldigt höga förhållande till hur mycket marker du har. De låga paren kan då i desperationen som råder vara bra för en all-in, och därmed med lite tur kanske dubbla. Som jag tidigare skrivit så har 2,2 (sämsta pocketparet) hela 50% vinstchans mot A,K (bästa starthanden, förutom pocketpar). Så det man satsar på är att sno åt sig blindsen eller i värsta fall få en syn och då ändå ha minst 50% vinstchans förutsatt att den som synar inte har bättre pocketpar.


I mitten av en turnering

I mitten av en turnering befinner man sig ofta i ett mellanstadium av de två situationer jag redan beskrivit. Blindsen är varken höga eller låga och man gör därför antagligen bäst i att folda sina pocketpar.

//Eddie


Kommentarer
Postat av: Oliver

Hur bör man lira om man lirar cashtable ?

2008-03-04 @ 19:51:01
Postat av: Eddie

Förhoppningsvis sitter du i ett liknande läge som i början av en turnering. Mycket pengar förhållande till blindsen. Om du sitter i sen position vid ett bord med 10spelare så kan en syn vara lämplig om tillräckligt många innan dig synat.

2008-03-05 @ 15:23:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0