AKs vs AA

usch usch.. en massa kunskaper och erfarenhet och ändå åker markerna in när man träffar en bra hand och man är ute ur turneringen. Den här gången kan jag inte ens skylla på att jag var trött.
Det var en liten turnering med ihopsamlade "spelar-poäng" som insats. Låg 21 med 130/280 kvar. Ganska onödig syn med AKs alltså. Aja jag önskar mig själv bättre lycka nästa gång! :)

image4

//Eddie

Strindberg!

Fyrtalstrissar i alla ära men vad är en pokerkväll utan högläsning ur Strindbergs Röda rummet? Denna underbara berättelse lyste under denna kväll inte bara upp pokern utan även alla fyra närvarande i styrelsen (med ungefär tre undantag).
image69

Appropå "Röda rummet" så är högkvarteret för närvarande under renovering, man kan ju spekulera om hur slutresultatet kommer bli. Förhoppningsvis blir det iaf inte rött för då är risken stor att saker och ting lätt försvinner, allt från styrelsemedlemmar till exempelvis färger i ruter. Och tro mig! Färger i ruter kan vara väldigt svåra att hitta.

Nej rött skulle vara helt fel färg. Jag hoppas renoverarna istället knyter an till temat poker. Något i denna stil tror jag skulle passa:

image70

Jo med närmare eftertanke är det helt klart en sak som sätts upp på kommande agenda.

För att sumera den gågna kvällen måste jag självklart gratulera Anton till sin fyrtalstriss men även fortsätta imponeras av Strindbergs storhet! David lyste dessvärre med sin frånvara denna kväll, något som förargade både mig själv och Oliver. Det var tydligt att våra förluster helt och hållet berodde på att David inte närvarade.
Det blir nog bättre nästa gång!

Det var mina tankar om den här kvällen, tack för mig!
//Eddie


Fyrtalstriss

Jag fick en Fyrtalstriss i damer och tior idag, skitnajs! (om ni inte vet vad det är googla ffs). Förutom att alla la sig när jag raisa 2 marker (då hade jag bara kåk). Iaf kändes lite dött här på senaste tiden så jag kände för att säga det bara. Styrelsen spelade iaf idag, utom David som va sjuk. Oliver och Eddie gick back och jag och seb plus, så det va ju najs.
Oliver larvade sig lite med målarnas tejp, så på golvet finns ett stort limspår av ett hakkors, så det kan va på sin plats för ett officiellt uttalande från IPA: Vi i International Poker Association är starkt emot hakkors i största allmänhet.
Fy för Nazister och rasister.

/Anton

Resultat!

Nu är äntligen tävlingen avslutats och vi har fått en vinnare!! Att uppmärksamheten kring den här tävlingen har varit stor tyder antalet röster på. Min mailinkorg har under de senaste dagarna blivit helt belamrad av mail med röster, och alla är de eniga. Visst tog det tid att läsa alla, men det var det värt. För det fick mig att inse att även jag kan göra fel, och när man har gjort fel måste man göra rätt för sig. Min favorit till vinsten var som ni alla vet Anton men enligt er röstare så är det en annan som är den värdiga vinnaren.

Inte mindre än 588 mail fick jag det till när jag sist räknade. Anonymiteten är något vi på IPA får acceptera i sådana här sammanhang men avsändarnas snarlika mailadresser (fan1@..., fan2@...., fan3@.... osv) tyder på att alla tillhör någon fanclub av något slag, så mycket kan jag säga.

Nu undrar ni säkert vem alla dessa fans röstade på. Som ni vet hade jag ju utsett David och Anton till finalister och satt Anton som min egna favorit, men oj oj oj så fel jag hade. Den person ni ville skulle vinna var Sebastian och han vann tävlingen med 588 röster mot Antons 7 röster.

Sebastian kommer inte att tilldelas något pris. Istället för att stärka hans ego och också göra en stor skara fans glada så kommer vi istället publicera ett litet kollage med bilder på just Sebastian.

Se och njut!

image65image64image67
image68image66


Bara att gratulera åter och åter igen! En mer värdig vinnare än såhär kunde inte tävlingen fått!!
För den statistikberoende kan sägas att vinstmarginalen blev 581 röster, Anton kom 2a och David 3a.


Glöm nu inte att gratulera Sebastian! IPA är snart tillbaka med en ny tävling, vem vinner då?

//Eddie


Tävling!

Något som antagligen undgått de flesta är att IPA just nu håller en tävling som går ut på att ha bäst pokerface. För att vara exakt så är det något som undgått alla, förutom mig själv. Det trots den stora dramatik som tävlingen bjudit på så här långt. Jag menar vem kunde tro att den som kom sist skulle komma sist. Helt otippat enligt min åsikt, men det är väl också det som är tjusningen med en tävling, att ingen vet hur det ska gå.
Domaren i den här tävlingen har självklart varit jag (Eddie) eftersom ingen annan vetat om den. Då blev jag ju så illa tvungen, man kan inte ha en tävling utan en domare, eller hur? Vidare till resultaten!


I skrivandets stund så har tre av de fem tävlande blivit utslagna och nu väntar finalen. Heads-up!

Som en sumering av tävlingen kan jag börja med att presentera de utslagnas placeringar.

På femte och sista plats har vi Eddie!

image59
Ett mycket charmerande men dock så ineffektivt pokerface. Eddie blev sist i tävlingen!

På fjärde plats, tätt bakom trean, mil framför femman, så hamnade Sebastian!

image60
Trots Sebastian distinkta kroppsspråk och bestämda röst så blev det inte bättre än en fjärdeplats!

På tredje plats har vi Oliver!

image61
Detta speciella ansiktsutryck lurar de flesta och har höjt upp Oliver till en ärefull tredjeplats!

Vi som kan räkna vet att det nu bara är kampen om förstaplatsen som återstår, och den är fortfarande inte avgjord. Finalisterna är inga mindre än David och Anton.

Davids pokerface tillhör världsklassen men däremot har det pågått diskussioner om huruvida David genom nedan publicerade bild ridit en del på Olivers framgångsvåg.

image62
Förutom detta strålande pokerface brukar David även psyka sina motståndare me diverse fraser och formuleringar.

Tråkigt nog, för David och hans fans, så är detta en tävling i bäst pokerface och inte snacket däromkring. Att klassikern "Bättre med en mark i potten än en potta i marken" har haft stor framgång gör alltså ingen skillnad.

Istället ska vi gå vidare till hans motståndare.. Anton!

image63
Oj oj oj... OJ! Vad finns mer att säga än att Anton är min favort till vinsten? Däremot är det inte avgjort än och David har fortfarande goda chanser.

Tävlingen pågår som sagt fortfarande och ni kan ju försöka påverka resultatet så gott ni kan. Men det är min tävling och jag är domare så tro inte att ni är nått. Rösta gärna och posta era åsikter så får vi se om inte det har kan bli ett spännande upplopp (där jag bestämmer vem som vinner)!

//Eddie


Söndag..

Slutet på veckan.. vad gör man? Man tar det kanske lugnt, varvar ner, går i säng tidigt för att klara morgondagen. Andra kanske stressar upp sig.. tänker på vad de borde gjort, vad de inte hunnit och vad de måste ta igen kommande veckan..

Eddie kanske sitter med pokerboken, drömmande om en bekymmerlös framtid full av lyx. Sebastian kanske just i detta nu somnar till Beethoven för att sjunka in en sömn så vacker, så full av scouter, så fullständig.

David, å andra sidan, kanske har kollat på klockan och tänkt: "Nåra avsnitt sopranos hinner man väl med innan bedtime." och slukats upp av spänningen.

Anton.. har redan varvat ner.. Det är min gissning. En sista kvällsceremoni vore kanske att slänga på Miles Davis dvdn, för att ytterligare stärka sitt musikgeni.


Vad gör jag själv? Kanske ni frågar er.. Jag sitter filosoferande och betraktar andra, min omgivning, mig själv, ur olika perspektiv och tänker.. Vad olika vi är..

//Oliver


En FÄRGSTEGE i Högkvarteret!

I går hände det otroliga! Den första färgstegen, i IPA:s livepokerhistoria, dök upp. Det var våran egen Cascada-dj Sebastian som hade fru fortunas stöd denna kväll. Han lyckades faktiskt dubbla sin stack på denna vackra hand genom att gå all-in med hela en krona. Jag (David)  var den ända som var dum nog att våga möta honom trots de risker det innebar. Men trots av förlusten av en krona sved så kändes det ändå som att det var värt det, och jag unnar verkligen Sebastian detta.

image58
Som ni ser är Sebastien överlycklig!

I övrigt flöt kvällen på lungt och vi festade slut på de som blivit över från kvällen innan. Det kändes överhuvud taget bra att köra en seriös omgång poker efter den dan innan något röriga. Och allt var ungefär som vanligt: Eddie gick som vanligt plus, vad annars? och det gick även bra för Oliver som dock använde sig av en något annorlunda spelstil denna kväll.

Det som dock inte hörde till vanligheterna var att Petter kom på besök, Petter har tidigare uttalat sig skeptisk till poker och även denna gång vågade han sig inte på att ge sig in i spelet. Men trots detta så får han ändå utmärkelsen som IPA:s tredje hedersmedlem, det tycker vi alla är jättetrevligt!

//David

Förväntningarna och förberedelserna

"Firmafesten", "styrelsemöte", "kalaspoker", kvällen vi alla hade väntat på i dagar hade många namn och på skolan spred sig ryktet om att IPA skulle ha fest som när en 0,5 m stapel av pokermarker sprider sig om man stampar hårt i golvet. Vi på IPA bävade faktiskt inför tanken att alla kanske inte skulle få plats i högkvarteret som för tillfället är lite stökigt pga. renovering. Men vi tänkte att med förfriskningar och härlig partymusik, med artister som Cascada och Bruce Springsteen, skulle man kanske kunna ha lite överseende med eventuell trängsel.

Förväntningarna och förberedelserna var skyhöga. En av IPAs styrelsemedlemmar (David) hade fyllt 18 år och vi skulle ha kalaspoker.

För mig började dagen strålande; jag var pigg efter min 8 timmar långa skönhetssömn och med mina behov på Maslows första trappsteg uppfyllda var jag redo för en dag med guldkant. Klädkoden för dagen var bestämd sedan tidigare, kostym, och när jag posade framför spegeln till tonerna av James Bond theme music kände jag mig faktiskt riktigt ball.

Poker är något väldigt viktigt för alla oss i IPA men för mig är det inte bara själva pokern som är det viktiga, utan den härligt unika grabb-kvälls-känslan är något vi verkligen gillar. Mina känslor inför pokerkvällarna bekräftades även av mitt horoskop: "...och du kommer ha en härlig kväll tillsammans med din kärlek".

Förväntningarna var verkligen på topp och när skolan ringt ut för sista gången under dagen började dom riktiga förberedelserna. Förberedelserna innebar ett värdefullt besök på LIDL, men när vi skulle hitta en fin tårta var vi tvugna att bredda våra jaktmarker.
image49 image50

Till fest ska man aldrig gå hungrig, så varsin oxfilépizza satt verkligen inte fel.

Festen och pokern kunde börja. Alla i IPA hade verkligen ansträngt sig. Så här fint hade vi det när vi började och när lite tid hade gått:
image51 image55

Uppslutningen till vår tillställning var inte riktigt så stor som vi på IPA hade kalkulerat med men tillslut kom de första gästerna.
image52

Lite senare anlände även två vackra prinsessor (med gåvor till födelsedagsbarnet):
image53 image54

Visiten var väldigt trevlig men denna plötsliga östrogentillströmning i högkvarteret totalförlamade grabb-kvälls-stämningen och rubbade i viss mån pokerstämningen. Pokerkvällen fick ett något abrupt slut men kvällen förvandlades istället till festernas fest och tillsammans med Cascada lyfte vi taket på högkvarteret.

image57

I still hear your voice when you sleep next to me I still feel your touch in my dreams Forgive me, my weakness, but I don't know why Without you it's hard to survive
'Cause everytime we touch, I get this feeling And everytime we kiss, I swear I could fly Can't you feel my heart beat fast, I want this to last Need you by my side 'Cause everytime we touch, I feel the static And everytime we kiss, I reach for the sky Can't you hear my heart beat so, I can't let you go Want you in my life




Till slut tog dock batterierna till min Sonic kid (sterio) tagit slut låste vi i IPA högkvarteret och vandrade ut i (den gnistrande stjärnnatten) för att se vad staden hade att erbjuda.
image56

(var tvungen att ändra lite i efterhand, vi vill ju inte undanhålla våra läsare något)
Tack för mig
// Sebastian

P.S. idag är det internationella kvinnodagen.

David fyller 18!

Denna otroligt vackra, soliga och en aning kyliga vårdag lämpar sig ypperligt bra för firandet av IPAs näst äldsta styrelsemedlem, David! David, som själv är otroligt vacker, solig och en aning kylig, gratuleras av hela resterande styrelsefemman denna perfekt matchande dag!
David har idag varit i skolan och tagit emot gratulationer och födelsedagssånger men ikväll ska han ut och fira på restaurang med familjen. IPA är nu stolta över att kunna presentera sin andra artonåring! Visst är det härligt?

image48
Men! David kommer inte undan hur lätt som helst!
På fredag ska vi på IPA fira med födelsedagspoker som i historien har visat sig vara mycket lyckat! Det innebär att vi samlas för att spela poker en lååång kväll samtidigt som det bjuds på almondytårta, dricka och annat smått och gott under tiden. Alla vi på IPA ser mycket fram emot detta! Det ska bli så roligt!

//Oliver

Vardag

Då var vi mitt i vardagsveckan och som ni trogna läsare kanske märkt så kommer inläggen inte lika tätt som tidigare. För det är faktist så att även pokerspelare har jobb, alternativt studier, att sköta. Då finns det inte lika mycket utrymme till bloggande och pokerspel, vilket vi på IPA beklagar. Däremot är en pokerrunda i högkvarteret redan nu inbokat för fredagen, om inget annat kommer upp istället förstås.
Med "inget annat" vet ni nog alla vad jag syftar på....

Jaa, just exakt!!

YATZY!

Är det någonting vi på IPA gillar så är det yatzy! Detta matematiska spel, som dessutom har vissa likheter med poker, är unikt i sitt slag och när det är "Yatzy-kväll" på gång så är det ingenting IPA missar. Däremot vet vi alla yatzyfantaster att "Yatzy-kvällar" är det få av och därför kommer det med största sannolikhet bli poker som spelas i högkvarteret på fredag.

Tack och hej, fyrtalspastej! 

//Eddie

Eddie analyserar: Låga pocketpar!

Som jag tidigare skrivit så kan de låga pocketpar vara svåra att hantera. När det handlar om turnering så finns det däremot två tillfällen där de bör spelas, i början och i slutet.

Början av en turnering
Låga blinds, många spelare.

I början av en turnering är blindsen antagligen väldigt låga förhållande till hur mycket marker var och en har. Då blir det, om ingen höjer, billigt att se flopen. Av den anledningen kan det vara bra att syna med låga pocketpar. Även om chansen är liten så kan du träffa en triss och då också få ut mycket marker av dina motståndare. Trissen kan vara svårslagen och när du sitter på pocket är den även mycket gömd. Så för syn tidigt i turneringen gäller alltså låga blinds och många spelare!

Slutet av en turnering
Höga blinds, lite marker.

I slutet av en turnering, beroende på hur bra det har gått, kan du komma till ett läge då blindsen blivit väldigt höga förhållande till hur mycket marker du har. De låga paren kan då i desperationen som råder vara bra för en all-in, och därmed med lite tur kanske dubbla. Som jag tidigare skrivit så har 2,2 (sämsta pocketparet) hela 50% vinstchans mot A,K (bästa starthanden, förutom pocketpar). Så det man satsar på är att sno åt sig blindsen eller i värsta fall få en syn och då ändå ha minst 50% vinstchans förutsatt att den som synar inte har bättre pocketpar.


I mitten av en turnering

I mitten av en turnering befinner man sig ofta i ett mellanstadium av de två situationer jag redan beskrivit. Blindsen är varken höga eller låga och man gör därför antagligen bäst i att folda sina pocketpar.

//Eddie


Skottdagspokern forts.

Jag känner mig manad att som hastigast nämna själva pokern, kvällen i fråga är densamma som den som Sebastian så målande beskrivit den unika stämningen för, i föregående inlägg.
Det var mer än bara datumet som var unikt denna pokernatt...

Det var rekordmycket pengar i spel. Ungefär 450 kr låg i pokerlådan. Men glöm inte att vi var fler än vanligt.
Vi hade ju en hedersmedlem, Martin, på besök.
Martins poker började mkt bra då han vann de första händerna som spelades, Martin hade därefter inte turen på sin sida och slutade ganska många riksdaler back. Det gjorde även jag och Eddie.
Eddie brukar, iaf på senare tid, alltid gå hem något rikare. Ingen kan med säkerhet säga vad som försegick denna gång då Eddie från att ha legat på 90+ hastigt dalade till 75-, dvs -165kr. vilket vad jag vet är rekord (unikt).
Själv hade jag gått ca 50- under natten men lyckades under några lyckade händer vinna tillbaka allt och lite till. Men som så ofta slutar man inte spela på topp. Och jag förlorade allt, det mesta på en enda hand mot Oliver. Hur är det möjligt? frågar ni er såklart då. Och jag säger: Överskatta inte pocketrockets! Dom gör en blind, som Olivers visa ord löd på vägen hem.
Och kära vänner, när ni känner er nöjda. sluta spela! Visst, man kan omöjligt säga ifall man nått toppen eller inte. Men när man känner sig nöjd skadar det aldrig att sluta. Så tycker iaf jag. Och jag är mästaren på att sluta för sent.

//Anton

Unik skottdagspokerkväll!

Jag börjar med att ställa frågan till alla: hur ofta är det skottår? Och hur ofta är det skottdag?

Mr. W.Ikipediea ger ett överskådligt svar: "Ett år är skottår om det är jämnt delbart med 4 - men om det också är delbart med 100, är det bara skottår om det dessutom är jämnt delbart med 400. År 1800, 1900, 2100, 2200, 2300 och 2500 är alltså inte skottår, men år 2000 och 2400 är det."

Alla som kan derivera förstår att skottår är något väldigt unikt (som ni ser av citatet infaller skottår endast var 400 år) , detta bäddade såklart för en unik pokerkväll då hela styrelsen kunde samlas och vi kunde även glädjas åt att Martin kom och gästspelade med oss(han är härmed officiellt andra hedersmedlem av IPA).
image42image43image45
Alla var som vanligt väldigt glada och föväntningsfulla.

Kvällen inleddes med cash-table spel, vilket blir väldigt trevligt eftersom alla då kan välja sitt eget tempo, man är inte lika stressad av blindsen som man kan vara i en turnering.
Martin visade sig vara ännu en storspelande gästspelare och med sitt blygsamma slowspelande blev han snart en orubblig chipleader och kunde därmed (dock ej obarmhärtigt) styra spelet.

Den ljumma vårkvällen förvandlades med tidens gång till en gnistrande stjärnkväll och när vi såg hur fint fullmånen lyste utanför bestämde vi oss för att ta en lite paus.

Pausen innebar pizza, Riesen, Ramlösa och något mer.
image47
Mysstämningen var på topp! Och när jag sakta mörklade högkvarteret med dimmern samtidigt som vi alla stämde upp i Stand by me kunde stämningen inte bli mycket bättre.image46

Kvällen led mot sitt slut och när min on-the-go lista, med låtar som Tears In Heaven, Fake Plastic Trees och Some Where Over the Rainbow, tog slut fanns det inte mycket mer att göra än att dra sig hemåt. Denna gång gick ingen i vredesmod och när vi alla hade gjort "en för alla, alla för en" skildes vi åt som vänner och vi alla längtar nu tills nästa gång det är skottdag. För vem vet, vi kanske fortfarande sitter och spela poker i högkvarteret om 400 år.

// Sebastian

RSS 2.0