Rambling, Gambling Willie

Vad vore livet utan musik? Jag tror jag talar för hela IPA styrelse då jag säger att det skulle vara väldigt annorlunda. För att bevisa vår entusiasm till musiken så tänker jag här presentera en låt skriven i äkta pokeranda. Den handlar om pokerhajen Wille som går ett tragiskt öde till mötes. Men blir inte rädda! Jag kan försäkra er om att sådana här tuffa takter inte råder i IPAs högkvarter.

Rambling, Gambling Willie - Bob Dylan


//Eddie

Våren är här!

Våren är här, i alla fall i bloggvärlden:

"vi har suttit ute i dag igen i det vackra vårvädret eller ska jag säga sommarvädret"
" idag har det varit strålande sommar väder är så glad och fylld med ny energi!"
"...då blev det promenad & köpa glass sedan ner till bryggan och sitta där. Härligt :)"
"... Jag och boyfriend har suttit ute i solen, käkat glass och pratat hur länge som helst :) Nu börjar det verkligen kännas vår!"

Nu är våren även bekräftad av IPA.

Med våren kommer även vårflirtarna. Här är ett litet utdrag av raggningsrepliker vi på IPA hört under helgen och på tunnelbaneresor: (Tips: känn av stämningen, det är inte säkert att dessa repliker går hem överallt)

Icebreakern:
"Så här står du och dallrar din gamla/snygga pudding."
"Jaha, så här står du och svankar."
"Hörruduru, kan du gissa vad det är för färg på mitt sidenlakan"

Om tjejen/ killen är för dryg krävs ett säkert kort; ytterligare en icebreaker:
"Hörru, akta så att ja inte häller filmjölk i dina kallingar."

När du sedan har "gunsen på patrolsen" (engelskt uttal) är det tydligen bara att löpa linan ut.

//Seb.

Pokermodet!

Något som många inte känner till är att en modeutställning arrangerad av IPA, håller rum årligen i högkvarteret. Där presenteras allt som är hetast just nu inför en bred publik. Här kommer en liten sammanfattning för er som missade detta glamorösa event.


image75    image79

Först ut har vi den odödliga pokerklassikern. Kepsen, solglasögorna samt läderjackan är något som tillsammans bildat en oslagbar kombination och satt klara riktlinjer inom pokervärlden. Även detta år ingår denna klassiker i IPAs kollektion.

image76    image80

Nytt för i år och helt i stil med 2008 och vårens glada färger är kepsen, solglasögorna och läderjackan. Vi ser här hur de tillsammans bildar en image som utan tvekan kommer leda till ett oslagbart pokerface.


image77    image78

Årets överraskning, och sist ut i modevisningen var kepsen, solglasögonen och läderjackan. Detta ingick i IPA traditionsenliga "hemliga presentation" där ingen utanför IPA fått ta del av materialet innan själva modevisningen. Det blev tack och lov succé och trots att det överraskade många så tror vi på IPA att just denna kombination är något att jobba vidare på. Aldrig tidigare har publiken blivit så fångad av den hemlighetsfulla image som dessa kreationer utstrålar. 

Det var allt från 2008 års modevisning. IPA tackar för sig och inbjuder redan nu till modevisningen 2009.

 //Eddie


Poker är en livsstil

När man hör ordet poker eller att några spelar poker tänker man på välkläddhet och eleganta stilfullhet. Poker associeras med professionella, handlingskraftiga personer med hög status och stor självsäkerhet. Det är i den andan vi på IPA vill blogga och därför vill jag här be om ursäkt för mitt senaste inlägg vars grammatik inte alltid kongruerar med de associationer man får när man hör ordet poker.

Nu har jag egentligen sagt vad jag ville säga men här nedan kommer ändå några exempel på hur pokerlivsstilen kan praktiseras.

Hela livsstilen poker kan egentligen sammanfattas i en person: James Bond. Han är handlingskraftig och varvar extraordinära farligheter med utsökta hotellsviter, årgångschampagner och vackra kvinnor. James Bond är helt enkelt någon som alla vill vara. Det är här den vanliga människan, du och jag, kommer in i bilden. Hur ska vi bli som Bond?

Att bli som James Bond är inte något som sker över en natt. Det krävs lång tid av invänjning men här är några tips till den som vill försöka:
  • (En självklarhet) Om någon fråga vad du heter, svara alltid med efternamnet först och sedan förnamn och efternamn igen. (Exempel: Andersson, Jonas Andersson)
  • Lär dig James Bond citat! (Exempelvis om du kommer in på ett hotellrum och det ligger ett trasigt vinglas på bordet och en otroligt vacker tjej sitter och gråter i duschen. Gå då (utan att ta av dig din smoking) in i duschen, sätt dig bredvid henne och fråga: "Are you cold"?. Om hon dessutom har blod på fingrarna ska du naturligtvis ta hennes hand och slicka/suga bort blodet med munnen.)
  • Lyssna på James Bondmusik! (Exempelvis när du går nedför rulltrappan till tunnelbanan. Jag rekommenderar tema sången till filmen "Living Daylight". Om du dessutom i rask, elegant takt går nedför rulltrappan samtidigt som personerna i rulltrappan på väg upp följer din färd nedför, blir Bondkänslan desto starkare.) (Att lyssna på Bondmusik är verkligen mitt bästa tips. Det är något jag själv ofta gör vilket gör varje trappa så mycket häftigare att gå i!)

Tillslut kanske man hittar sig själv på Facebook något i stil med denna bild:
image74

//Seb.

tillbaka till pokerbloggen

Modebloggar i all ära...

.....Nooot!

Jag tänkte istället berätta om något relevant =P. I lördags spelades det poker i ipa för första gången på ett bra tag. det va födelsadagspoker (känner nästan för att lägga till ett smått sarkastiskt (Igen..)) Men misstolka mig rätt, det blev mycket trevligt! Extra trevligt blev det eftersom vi hade finbesök av Malin (hedersmedlem nummer 4 eller prinsessa eller whatever, nån som bryr sig om titlar kan ju få bestämma det :P) I alla fall, Malin sopade mattan med oss alla! Kvinnan kom dit gick in med en tia och gick hem hundra kronor rikare.

image73
sådär ser malin ut

Vissa i Ipa kanske tycker det va oerhört pinsamt att vi förlorade, och visst var det det. Men jag tror alltid att ärlighet varar längst, och sanningen är inget att skämmas för. Men för att rädda min heder, iaf lite, ska jag tillägga att jag bara gick back 2 spänn.
Vi lyckades såklart överkonsumera diverse tilltugg och dryck så att idiotmycket blev över.
Oliver "försov sig" (kl var typ 10)  och kom en och en halv timme sent.
Ost i håret och öl på kläderna var annat spännande som hände, och jag tyckte iaf det var mycket trevligt med poker igen.

//Anton



Våren och joggingmodet är här!

Först måste jag (å IPAs vägnar) ursäkta mig/oss för att aktiviteten på hemsidan varit något sval d gångna veckorna. Vi ber alla våra läsare och fans om ursäkt men tackar även alla er som skickat mail till oss och undrat varför aktiviteten varit så låg. Genom alla fan mail har vi förstått att vi är viktiga och måste fortsätta.

Men vi har faktiskt en ursäkt. Vi på IPA har varit på en pokerturnering i Danmark, tyvärr var det inte jag som tog bilderna från resan så ett inlägg om hur turneringen gik får vänta.

Men nu till det viktiga.
Våren är här! Och så är även joggingsäsongen och joggingmodet. Idag var jag ute och sprang n härlig runda i det två plussgradiga blåsiga vädret. (Det är en jättebra slinga för den som vill springa i lungnare tempo. Börja hos mig, (S-näck) och spring genom bagarmossen så att du kommer bort till Kärrtorps IP och Eko-byn, där springer du sedan ut på nytorpsgärde bort mot Dalens sjukhus och sen tillbaka samma väg som 811, 816 och 890 bussarna går. Man kommer bort till barnvagnsfabriken, genom kärringstan ner till kolloniområderna och sedan förbi basbollplanerna och spring sedan hela vägen bort till radhusen. En slinga på ca 9km, tar ca 40min.)

Men nu till joggingmodet. I vår ska man jogga i skjorts ej lånbyxor! dom traslar bara in sig i varandra!!
En så länge är det inte såp vrmt så jag skulle göra som dom andra jogging-vår-modes-bloggarna säger, använd underställ. Gärna i diskret svart färg. (det går bra med blott).

Idag var det även extra kylslaget så jag tog även på mig en kollegtröja som jag blivit tipsad av av de andra jogging-vår-modes-bloggarna.

Så här såg jag ut:
image71

image72

(Jag fick hjlp av min tuffa brosra att fotta)


Jag har på mig:

Underställ, North Brook, från Intersport
Vita enkla nike strumppor från Stadium
Sportskjorts från stadium, märke: adidas
Munkjacka WE
(Jag hade även skor från stadium, men dom syns inte i bild.)

Detta spetsas sedan med en iPod shuffle som blandar Bruce Springsteen i en härlig vårblandning :D

//Seb

RSS 2.0