Bör man spela poker på en flygplats?

Under ledigheterna som varit har två av IPAs medlemmar varit på en liten resa, en slags PR-resa kan man säga. Eftersom vi är medlemmar i det Europeiska Poker Sälskapet (EPA) fick vi en inbjudan till en pokerturnering i Nice den 2/1-09. Jag och Anton åkte dit medans de andra i vårt företag var kvar för att ordna med verksamheten inför den kommande säsången.

Hursomhelst, turneringen gick bra, vi fick en bra placering och kommer förmodligen att bli inbjudna till den stora sommarturneringen i Wien i sommar.

Men det intressanta med vår lilla tripp var vad som hände på flygplatsen. När vi kom in på Nice Airport Royal visade det sig att vårt plan var försenat. Vi gick därför tillbaka till det kafe vi köpt dricka att ha på planet. Vi satte oss vid ett ledigt bord nära de stora fönstrena med utsikt över flygplatsen. Vi tittade på planen som landade och startade. Vi tittade på alla små bussar som åkte omkring med väskor hit och dit. Vi beställde varsin kaffe och bad servitrissen att ställa fram en liten kanna med mjölk till.

Vi satt en stund, pratade om hur turneringen gick och om hur den kunde ha gått. Efter en stund kom det in ett ungt italienskt par på kafet. Vi märkte att dom gärna hade velat sitta vid fönstret som vi och eftersom att det ndra bordet vid fönstre var upptaget bad vi dom slå sig ned hos oss. Vi pratade och det kom snart fram att paret studerade konst i Paris och att Pierre, som den unge mannen hette,  precis som vi hade ett enormt pokerintresse.

Efter ett tag hörde vi från högtalarna att vårt plan var ytterligare timmar försenat och vi bäställde in två flaskor vitt vin. Sälskapet som hade suttit vid bordet untill vårt gick och vi tog deras bord och sök ihop med vårt så att vi inte behövde sitta så trångt. Pierre kunde precis som vi mycket om viner och han hade även mycket vänner. Efter ett tag kom två unga tyska studenter in på kafeet. Den ena av dem visade sig vara en god vän till Pierre och de slog sig ner vid vårt bord. Vi presenterade oss för varandra och det visade sig att en av tyskarna kände igen mig och den Anton från en den tyska pokertidningen Pokerr Dutch . Vi beställde in mer vin och bestämde oss för att spela poker. Tyvärr gick det inge vidare för mig och Anton och kvällen slutade.

//Seb.

Kommentarer
Postat av: Anton

afan det gick sådär, kom bara hem 1500€ +..

2009-01-07 @ 19:31:14
Postat av: Arvid

Det var en trevlig anekdot.

2009-01-09 @ 01:04:07
Postat av: David

haha, "den tyska pokertidningen Pokerr Dutch" bra namn...:P

2009-01-10 @ 19:06:11
Postat av: Eddie

haha, ungefär som det svenska klädmärket Gant U.S.A. eller det amerikanska glassföretaget Häagen-Dazs ;)

2009-01-11 @ 17:00:44
Postat av: seb.

tack för fin akomentarer, ja tycker det var en trevlig liten tripp , även om anton personligen bara kom hem med 15000+ men till alla aktieägare kan jag ju glatt meddela att vi även spelade med vårt "Aktieägarnas spelkonto för utlansturneringar" och där kammade vi hem en ca 280 000, kul va!

2009-01-15 @ 20:02:08
Postat av: Petter

Låter som om ni hade en trevlig vistelse i Nice trots det försenade planet. Jag väntar spänt på fler spännande berättelser ur era liv!

2009-01-17 @ 12:56:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0